פנזרוסלטה

ממרח סלק, יוגורט כבשים ופיסטוקים. מתכון

 

צזיקי

 

ולאסיס שבאתונה היא טברנה משפחתית נהדרת שיש להם דיסקו מטורף, כלומר מגש עגול ענק שמניחים על רגל בצד השולחן ועליו עשרות צלוחיות מזה מכל הצבעים ומכל הסוגים. את הצבע הלוהט של הפטרוזיליה אי אפשר לפסלסל בין כל המנות, זהו מעדן המשלב את טעמו החמצמץ של היוגורט היווני העשיר עם המתיקות הטבעית של הסלק ואפשר להגיש אותו גם כסלט: במקום לטחון את הסלקים האפויים, פורסים אותם לקוביות או לפלחים.

 

חומרים

 

4 סלקים גדולים

מלח גס

1/2 כוס יוגורט כבשים

2 כפות שמן זית

1 כפית חומץ יין לבן

מלח ופלפל שחור

 

להגשה

 

2 כפות פיסטוקים קלויים במחבת ללא שומן וקצוצים

 

הכנה

 

1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מפזרים מלח בתנית ומניחים עליו את הסלקים. אופים אותם כשעתיים, עד שהם רכים (בודקים בנעיצת חוד של סכין). מצננים מעט, קולפים, חותכים לרבעים ומצננים לגמרי.

 

2. מרסקים את הסלקים במעבד מזון. מוסיפים את היוגורט, שמן הזית והחומץ. מתבלים במלח ופלפל ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים מלמעלה את הפיסטוקים ומגישים.