גרקו

דאקוס

לחם קלוי, עגבניות, תרד וגבינה. מתכון

 

דאקוס

 

דאקוס היא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח של כרתים, ובחלקו המזרחי של האי נקראת בשם המסתורי קוקוואגיה, כלומר ינשוף. המצע הוא פכסם, או צנים עגול. בחרנו במילה פכסם בגלל המוצא המשותף עם שמו ביוונים - פקסימאדיה. הוא נולד כנראה כנראה מן הצורך של רועי הצאן בהרים להצטייד בלחם שיישמר זמן ארוך מבלי להתעפש, ובמהלך מאות שנים נעשה מגוון מאוד. בכל ארוחה בכרתים מגישים לצד הלחם הטרי גם פכסמים כאלה.

 

חומרים - 1 מנה

 

1 פרוסה עבה (כ-3 ס"מ) לחם לבן ללא הקרום

3-4 כפות שמן זית

אורגנו יבש

2 עגבניות מגוררות בפומפייה

2 חופנים תרד, מוקפצים במחבת עם מעט מאוד שמן זית וקצוצים

2 כפות גבינת פטה מפוררת

מלח ופלפל שחור

 

הכפילו את הכמויות במתכון הבא בהתאם למספר המנות שתרצו להגיש.

 

הכנה

 

1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.

 

2. מברישים את חצאי פרוסת הלחם במעט משמן הבית משני הצדדים ומפזרים עליהם מעט אורגנו. מניחים בתבנית, אופים כ-20 דקות, הופכים את חצאי הפרוסות ואופים עוד כ-10 דקות, על שהלחם יבש, שחום וקלוי היטב משני הצדדים.

 

3. מניחים את הלחם הקלוי על צלחת הגשה. מכסים את חצאי הפרוסות בעגבניות המגוררות ומסדרים מעליהן את התרד. מוסיפים את הגבינה מלמעלה, מזלפים את יתרת שמן הזית, מפזרים ארוגנו, מלח ופלפל ומגישים.