גרקו

סקורדיה

ממרח שום, ממרח שמשקף את האהבה הגדולה של היוונים לשום. מתכון

צביקי עשת

 

סקורדיה

 

מגישים אותו יחד עם דגים ופירות ים מטוגנים ועם ירקות חיים או צלויים, ובכל גרסה שלו יופיע השילוש הקדוש של שום, שמן זית ומלח, יחד עם לחם סחוט או תפוחי אדמה.

 

הקפידו להשתמש בשום טוב ולא ישן, ובאביב -בעונה הקצרה של השום הטרי (הירוק) הממרח יהיה טוב עוד יותר. בשיטה המסורתית מכינים את הסקורדיה במכתש ועלי, אבל מעבד המזון מתאים יותר לימינו, ונותן ממרח חלק במעט מאמץ.

 

חומרים למתכון

 

200 גרם שקדיפ פרוסים

1 תפוח אדמה גדול, מבושל בקליפתו וקלוף

4 שיני שום כתושות

2 פרוסות לחם לבן פשוט, ללא הקרום

7 כפות חומץ יין

1 כף מלח

400 מ"ל שמן זית

 

להגשה:

 

שמן זית

מעט שקדים פרוסים וקלויים במחבת ללא שומן

 

מתכון

 

1. שמים במכל מעבד המזון את השקדים, תפוח האדמה, השום, הלחם, החומץ והמלח ומעבדים עד שמתקבל מרקם חלק.

 

2. מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי פעולת המעבד. אם יש צורך מוסיפים מים בכמות הדרושה לקבלת מרקם של חומוס. להגשה מניחים מהממרח בצלחה הגשה, מטפטפים מלמעלה מעט שמן זית, זורים מעט שקדים ומגישים. את היתרה אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 3 ימים.